• Vondellaan 46, 3521 GH Utrecht
  • info@asksem.nl
  • 030-3690779
Marketing - Automation - Recruitment Automation

Eerste Hulp bij … Marketing Automation

De eerste marketing automation tools verschenen 15 jaar geleden al op de markt. Toen al waren er oplossing om taken effectiever en efficiënter uit te voeren. Toch zijn nog maar weinig mensen op de hoogte van de mogelijkheden.
Interessant artikel? Deel dit artikel via

Wat is Marketing Automation?

Marketing Automation stelt bedrijven in staat om marketingtaken en workflows te analyseren, standaardiseren en in het algemeen te stroomlijnen. En omdat marketing automation voor recruitment nog relatief nieuw is, helpen wij jou met handige tips.

Bedrijven die marketing automatisering gebruiken, hebben volgens de Aberdeen Group een 107% een betere leadconversie en 40% meer omzet.

Hoe leer ik marketing automatisering?

Het probleem waarmee veel marketeers worden geconfronteerd die automatisering willen implementeren, is dat het onderwerp te breed en technisch lijkt om aan te pakken. Maar wees gerust, dat is niet zo! Het enige dat je nodig hebt om met marketing automation aan de slag te gaan, zijn de juiste middelen.

Marketingautomatisering leesmateriaal

Wil je liever kennis verrijken door zelfstudie? Dat kan heel goed, er is voldoende aan handleidingen, boeken en online artikelen die informatie over automatisering netjes beschrijven. Of altijd handig, de juiste Youtube instructies vind je hier.

Marketingautomatisering voor Dummies

Ja, het klinkt misschien cheesy, maar het boek uit 2014, geschreven door Marketing Automation Evangelist Mathew Sweezey, is een uitstekende praktische gids voor het implementeren van automatisering. Het bespreekt het werken met de marketinglevenscyclus en het toepassen van automatisering op alles zoals sociale media tot cold mailing, in traditionele Dummies-formaat.

De gids voor marketingautomatisering

Deze negendelige, honderd pagina’s tellende gids van Marketo behandelt tal van onderwerpen, waaronder ‘veelvoorkomende functies in marketingautomatisering’ en ‘waarom is marketingautomatisering nu zo populair?’. Het is gratis te downloaden.

Chief Marketing Technology Blog

De blog is geschreven door Scott Brinker, president en CTO van Ion Interactive. Hij biedt inzichten vanuit zijn jarenlange ervaring met marketingtechnologie. De Chief bespreekt de impact van marketingautomatisering op strategie, management en cultuur.

LinkedIn-groepen

LinkedIn-groepen, zoals Marketing Automation Software, Marketing Automation Experts en Marketing Automation Network, zijn geweldige plekken om naar gegevens te zoeken en oplossingen te vinden voor uw meest prangende vragen over robotisering.

Experts

De volgende zijn een paar van de belangrijkste stemmen in het veld. Ervaring, interesse en het creëren van hoogwaardige stoffen over het promoten van robotiseringsgerelateerde thema’s zijn wat deze experts doen opvallen.

Eric Wittlake

Eric Wittlake demonstreert automatisering volgens een B2B-standpunt en geeft een belangrijk advies over innovatieve mogelijkheden. Hij deelt zijn inzicht op B2BDigital en op een paar online tijdschriften, waaronder het TOPO-blog.

Lynette Young

Young leidt de marketing afdeling van ClaimWizard en is de organisator van Purple Stripe Productions. Ze werkt met merkbureaus en inhouse professionals met een sterke focus op digital media & marketing. Ze is de schrijver van de boeken Google+ for small business en The Most Important Content Marketing Question EVER.

Gratis tip!

Hieronder een lijst met de beste marketing automation software uit 2022.

Beste marketing automation software 2022

Capterra’s jaarlijkse ranglijst van de beste toegankelijke automatiseringsprogrammering, compleet met uitgelichte enquêtes.

Meest recente artikelen

Recruitment Automation: 5 bruikbare tips die jou vandaag nog tijd besparen!

Als recruiter ben jíj de expert in het bereiken van mensen, het enthousiasmeren van opdrachtgevers en kandidaten en zie jij de match tussen kandidaat en werkgever. Maar waarschijnlijk zijn administratieve handelingen niet echt jouw ding. Misschien vergeet je wel eens wat te noteren of heb je een hekel aan ‘dubbel’ werk?

Met recruitment automation kun je een hoop tijd besparen bijvoorbeeld door systemen met elkaar te koppelen zoals een ATS met een boekhoud programma. En dat bespaart behoorlijk wat tijd, geld en ergernissen!

Lees verder »

Eerste Hulp bij … Marketing Automation

De eerste marketing automation tools verschenen 15 jaar geleden al op de markt. Toen al waren er oplossing om taken effectiever en efficiënter uit te voeren. Toch zijn nog maar weinig mensen op de hoogte van de mogelijkheden.

Lees verder »

Het ei van Columbus

Volgens Wikipedia is ‘het ei van Columbus” een uitdrukking voor het hebben van een simpele oplossing voor een moeilijke opgave.

Lees verder »

Categorieën

Chat openen
Heb je een vraag?
Hi! Heb je een vraag? Chat met ons via WhatsApp.