• Vondellaan 46, 3521 GH Utrecht
  • info@asksem.nl
  • 030-3690779
5x recruitment automation (1)

Recruitment Automation: 5 bruikbare tips die jou vandaag nog tijd besparen!

Als recruiter ben jíj de expert in het bereiken van mensen, het enthousiasmeren van opdrachtgevers en kandidaten en zie jij de match tussen kandidaat en werkgever. Maar waarschijnlijk zijn administratieve handelingen niet echt jouw ding. Misschien vergeet je wel eens wat te noteren of heb je een hekel aan 'dubbel' werk? Met recruitment automation kun je een hoop tijd besparen bijvoorbeeld door systemen met elkaar te koppelen zoals een ATS met een boekhoud programma. En dat bespaart behoorlijk wat tijd, geld en ergernissen!
Interessant artikel? Deel dit artikel via

Speciaal voor recruiters hebben wij vijf processen opgenomen die mogelijk zijn met Zapier & Make (voorheen Integromat). AskSem is specialist in het realiseren en integreren van marketing en recruitment processen. Gecertifieerde Zapier & Make experts van AskSem realiseren naadloze koppelingen tussen verschillende software systemen voor recruiters, detacheerders en HR professionals om recruitment- en marketinprocessen volledig op elkaar aan te sluiten.

Bij Recruitment Automation kun je denken aan het verspreiden van vacatures naar meerdere social media kanalen of het automatisch doorsturen van een Facebook lead naar je ATS, zoals het ATS systeem Bullhorn dit aanbied via Zapier.

Zowel Zapier als Make helpen bij het uitvoeren van de dagelijkse taken door gegevens van de ene app naar de andere te brengen, zodat je geen werk meer hoeft te doen dat je anders handmatig zou moeten doen. De kant-en-klare workflows ondersteunt recruiters bij bij het werven en behandelen van meer kandidaten in minder tijd.

1) Stuur nieuwe sollicitanten een persoonlijk bericht

Als we het hebben over het automatisch verzenden van berichten, is één van de eerste zorgen die naar voren komt altijd: “klinkt het niet als een robot?” En het antwoord is “nee”, op voorwaarde dat je jouw bericht aanpast aan de persoon.

Met behulp van een workflow kun je jouw sollicitanten automatisch e-mailen met een gepersonaliseerde e-mail door te reageren op de tekst uit de motivatiebrief. Door het motivatieveld op te nemen in de question set kun je Zapier of Make hierop laten reageren.

2) Vacatures delen via sociale media

Je wilt jouw vacature zo breed mogelijk uitzetten, wat inhoudt dat je je vacatures op sociale media deelt. Dit kan tijdrovend zijn, niet alleen omdat je op meerdere sites moet inloggen en op elke site vergelijkbare inhoud moet plaatsen, maar je moet ook aanpassingen maken voor de afbeeldingsgrootte of het aantal tekens dat je kunt typen. Dat is verleden tijd. Door automation verspreidt je in één klik (of minder) je vacatures naar jouw social media kanalen in jouw gewenste formaat.

3) Top kandidaten opslaan in Google sheets

Gebruik je momenteel geen ATS systeem waar je een top kandidaat kunt markeren en makkelijk kan terugvinden? Dan zou een koppeling met Google Sheets een mooie oplossing kunnen zijn. Dit zou kunnen vanuit je e-mail of bijvoorbeeld een LinkedIn profiel. Met een druk op de knop in Chrome (Zapier Chrome extensie) kun je tekst plakken en in de google sheets laten opslaan.

4) Aantekeningen en taken noteren en opslaan

Als je merkt dat je je inbox als een takenlijst gebruikt, is er een betere manier. Met behulp van Zapier of Make zal elke keer dat je een e-mail in Gmail een ster geeft, het automatisch een actiepunt voor je maken.

Ats systemen zijn geweldig voor het stroomlijnen van wervingsprocessen, maar het kan zijn dat je een breder team of projectgroep op de hoogte moet stellen van nieuwe sollicitanten. Als je Trello-borden gebruikt voor interne communicatie, kun je Zapier gebruiken om de twee te integreren.

5) Bewaar cv’s automatisch waar je ze nodig hebt

Als je cv’s per e-mail ontvangt, kan het lastig zijn om later terug te gaan om ze te vinden. 
Zapier uploadt automatisch bijlagen naar Google Drive, waardoor ze gemakkelijker te vinden zijn wanneer je ze nodig hebt.

Wil je meer weten over marketing en recruitment automation. AskSem!

Meest recente artikelen

Recruitment Automation: 5 bruikbare tips die jou vandaag nog tijd besparen!

Als recruiter ben jíj de expert in het bereiken van mensen, het enthousiasmeren van opdrachtgevers en kandidaten en zie jij de match tussen kandidaat en werkgever. Maar waarschijnlijk zijn administratieve handelingen niet echt jouw ding. Misschien vergeet je wel eens wat te noteren of heb je een hekel aan ‘dubbel’ werk?

Met recruitment automation kun je een hoop tijd besparen bijvoorbeeld door systemen met elkaar te koppelen zoals een ATS met een boekhoud programma. En dat bespaart behoorlijk wat tijd, geld en ergernissen!

Lees verder »

Eerste Hulp bij … Marketing Automation

De eerste marketing automation tools verschenen 15 jaar geleden al op de markt. Toen al waren er oplossing om taken effectiever en efficiënter uit te voeren. Toch zijn nog maar weinig mensen op de hoogte van de mogelijkheden.

Lees verder »

Het ei van Columbus

Volgens Wikipedia is ‘het ei van Columbus” een uitdrukking voor het hebben van een simpele oplossing voor een moeilijke opgave.

Lees verder »

Categorieën

Chat openen
Heb je een vraag?
Hi! Heb je een vraag? Chat met ons via WhatsApp.